Over ons

Francois Beckers

Francois Beckers kent als bedrijfskundige het klappen van de zweep: verandertrajecten op gebied van samenwerken, cultuur, HRM en strategie. Hij speelde als cabaretier in zaaltjes en theaters door het hele land. Met veel plezier maakt hij trainingsfilmpjes die grappig en leerzaam zijn. Op het snijvlak van inhoud en humor ligt zijn passie: workshops ontwikkelen en (grote) groepen meenemen in het verhaal. Met de inhoud als fundament. En humor als middel om te verbinden, relativeren en confronteren. Maar vooral om de creativiteit te stimuleren. Zijn jarenlange ervaring als organisatieadviseur, manager, trainer/docent en cabaretier komen samen in Humor Company. 

Marleen Bekker

Marleen is cabaretier, podiumcoach voor ondernemers en dagaanjager. Ze speelt haar cabaretvoorstellingen in intieme theaters en op festivals in Nederland en België. Door haar jarenlange ervaring als trainingsacteur weet ze hoe ze haar improvisatietalent in moet zetten om medewerkers een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Daarnaast schreef ze creatieve programma’s en scènes voor grote groepen in organisaties. Daardoor leerde ze organisaties, hun thema’s en dilemma’s van binnenuit kennen en die te vertalen naar theater en cabaret. Haar handelsmerk is de interactie met het publiek en de groep in beweging krijgen. En omdat ze ook trainer is, weet ze precies hoe ze dat doet met het juiste effect bij het publiek. Marleen is op haar best als ze humor en inhoud bij elkaar kan brengen.

Maarten Willemse

Maarten Willemse deed gymnasium, studeerde Klassieke Talen en werd vervolgens zanger en gitarist in Oslo. Dit laatste tot ieders verrassing, niet in het minst die van hemzelf. Na drie mooie jaren in Noorwegen besloot hij van verrassen zijn beroep te maken: hij ging terug naar Nederland en werd professioneel goochelaar. Hij merkte al snel dat hij niet de trucs, maar humor het leukste facet van zijn optredens vond. En daar bleek ook zijn ware talent te liggen: hij bereikte de (halve) finale van landelijke cabaretfestivals: Camaretten én het Amsterdams Kleinkunstfestival. 

Maarten ontdekte vervolgens ook hoe leuk hij het maken van cabaret op maat voor zakelijke bijeenkomsten vond. En hij geniet er nog steeds tientallen keren per jaar van om een lach op het gezicht te toveren van deelnemers aan congressen, symposia, etc.

Frank Smallegange

Een theaterman die improvisatie met inhoud combineert. Frank is al ruim 10 jaar bezig met improviseren en faciliteren. In die tijd verzorgde hij congressen, bijeenkomsten, lessen en voorstellingen van basisscholen tot ministeries. Hiervoor volgde hij trainingen in improvisiatie- en facilitatievaardigheden van Amsterdam tot San Francisco. Voor hij van faciliteren en impro zijn beroep maakte werkte hij als software ontwerper bij onder andere KLM, Albert Heijn en D-reizen.

Deze combinatie van spelen en werken leverde hem zijn motto voor bedrijfstheater, en het leven in het algemeen, op: `zorg dat je zo goed voorbereid bent dat je al je plannen los kan laten`.

Margriet Dantuma

Humor en relevantie voor de samenleving zijn belangrijke thema’s in het werk van Margriet Dantuma. Sinds de afronding van haar opleiding aan de theateracademie van Maastricht werkt zij als regisseur, schrijver en actrice in zeer uiteenlopende producties en projecten. Al tijdens haar opleiding trad zij regelmatig op in het bedrijfsleven, en is dat altijd blijven doen. Hierdoor, en ook door haar werk als regisseur en artistiek leider, heeft zij brede ervaring opgebouwd in het bespreekbaar maken van processen die bij bedrijven tussen mensen spelen. Met veel gevoel voor relativering stort zij zich op elk dilemma en weet de vinger op de zere plek te leggen. Soms zelfs pijnloos.

‘Of je nu een multinational bent of de bakker om de hoek, de sfeer tussen mensen op de werkvloer, de bedrijfscultuur, vormt de motor die bijdraagt aan succes. Of zorgt voor de ondergang. Ben je bereid om daar met humor naar te kijken, dan heb je alle mogelijkheid om de sfeer ten goede te veranderen’

Humor Company en de maatschappij

Wij werken met enorm veel plezier omdat we onze talenten volop kwijt kunnen in Humor Company. We dragen graag ons kleine steentje bij zodat anderen, op plekken waar dit allemaal minder makkelijk is, ook hun talenten kunnen inzetten in een eigen bedrijf. Daarom investeren we 5% van onze omzet in Oikocredit. Zij bieden mensen in ontwikkelingslanden de kans om zelf een bedrijf op te bouwen.